Rode Tulp Film Festival

10 september 2014

  • work-coolglobal-rodetulpfilmfestival

Het Rode Tulp Film Festival (RTFF) is een jaarlijks filmfestival dat in Rotterdam wordt georganiseerd. Het festival is opgezet met als doel door middel van het medium film het moderne gezicht van Turkije te laten zien, de culturele assimilatie te vergroten en de culturele banden tussen Nederland en Turkije te versterken. Het initiatief wordt gesteund door verscheidene overheidsinstanties en NGO’s.

Begin 2014 benaderde het RTFF LaMarka met het verzoek te helpen bij het inrichten van de social media kanalen en het promoten van de masterclass van Palme d’Or 2014 winnaar Nuri Bilge Ceylan, het main event van het festival.

LaMarka nam deze taak op zich en realiseerde een waar succes. Door de social media kanalen in te zetten en contact te zoeken met filmopleidingen door heel het land werd de doelgroep effectief benaderd. Zo moest de masterclass twee keer veranderen van locatie om de grote toestroom aan geinteresseerden op te kunnen vangen en besloot de organisatie uiteindelijk zelfs de inschrijvingen te sluiten.