Onlangs heb ik besloten om weer actief te bloggen over de meest recente ontwikkelingen binnen LaMarka Digital. Dit artikel gaat over ons nieuwste product: een “examen” app!

Een oude bekende, een rijschool die rij-instructeurs opleid, kwam in de lucht met een bijzondere vraag: “Wij willen een app waarmee onze studenten kunnen oefenen voor examens. Wij willen zelf de vragen en antwoorden kunnen invoeren, de tijd en duur kunnen instellen en ook video’s of beelden kunnen gebruiken.”

Men wilde een ‘examen-app’ en aan ons de taak om deze te bouwen.

Men had een quiz-app laten ontwikkelen bij een externe ontwikkelaar maar was niet tevreden over het onderhoud en de kosten. Het aantal bugs was opgestapeld, zonder dat de leverancier daar echt iets aan deed. Aan LaMarka het verzoek een alternatief voor te stellen. En dat deden we.

Na twee overlegrondes met de klant was het ons duidelijk waar men naar op zoek was. Wat de functionaliteit moet zijn en hoe deze het beste gebouwd kan worden. Daarbij hebben we efficiëntie en onderhoudbaarheid altijd als belangrijkste voorwaarden gehouden. Gegeven dat functionaliteit natuurlijk de basisvoorwaarde is.

Eisen vanuit de klant waren o.a. dat diens medewerkers en ook stagiaires de app makkelijk moesten kunnen bedienen en beheren. Dus niet alleen gebruiken maar ook vragen invoeren, examens opstellen, examengroepen opstellen en nog meer. Het is ons gelukt al deze eisen in het eindproduct te verwerken en de klant tevreden te stellen.

Momenteel maken ruim 100 studenten wekelijks gebruik van de examen-app die wij voor onze klant hebben gebouwd.

Wil jij jouw studenten of klanten ook laten oefenen met een examen app? Wij hebben een demo-app beschikbaar gesteld!

 

Login Gegevens
Gebruiker: testuser1
Wachtwoord: welkom

LaMarka Digital is in staat deze of vergelijkbare apps volledig in uw branding en huisstijl op te leveren. Zo wordt het voor uw klanten en studenten een volwaardig onderdeel van uw aanbod.